Deva Experiment Festival 2018

În calitate de partener al Festivalului de Teatru Experiment Internațional Exhibition Theater Festival, Jos pălăria – cafenea dependentă de cultură vă invită, pe parcursul a trei zile, să urmăriți opt spectacole de teatru susținute de șapte trupe din Deva, Alba Iulia, Lituania, Ucraina, Polonia și Italia. Festivalul „Experiment” va debuta joi, 26 aprilie, de la ora 17:00, cu spectacolul „Fata din pom”, regizat de Liviu Costea, care va fi susținut de trupa Ludum. De la ora 18:30, Trupa Pro Scenium (Deva) va pune în scenă spectacolul „Enter & Delete”, în regia lui Mihai Lungeanu. În aceeași zi, de la 20:00, publicul va putea urmări și spectacolul „By water, by fire, by greens”, regizat de Sarunas Kunickas și pus în scenă de Trupa Zaliaduoniai din Lituania.

A doua zi a festivalului îi va surprinde pe scenă pe cei de la Makam Rad din Ucraina cu spectacolul „Ursul” (regizor Ahmed Esmurziev, ora 16:00), pe cei de la Il Luogo in Buio din Italia cu piesa „Achille” (o dramatizare Cristiano Izzo, ora 19:00) și pe cei de la Aurora din Polonia cu spectacolul „Vilis” în regia lui Jolanta Malinauskaite Vektoriene (ora 20:00).

În ultima zi a evenimentului, trupa Skepsis din Alba Iulia va prezenta spectacolul „Dilema finală a lui Socrate” de la ora 12:00, iar de la ora 16:00, va fi pus în scenă ultimul spectacol intitulat „Efectele tabacului”, regizat de Inna Goncharova și pus în scenă de Trupa Makam Rad. Intrarea la festival este liberă, iar în cazul în care va ploua, spectacolele se vor ține la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.